Izvlačenjem skupina u Lepoglavi najavljen početak 17. Otvorenog zimskog turnira u malom nogometu

Početak godine, što se sporta tiče, u Gradu Lepoglavi bit će u znaku malog nogometa. Naime, 7. siječnja u Lepoglavi počinje 17. Otvoreni zimski turnir u malom nogometu “Ediltec kup Lepoglava 2023.”.

Uoči početka turnira, 5. siječnja, održano je izvlačenje skupina. U glavnom dijelu turnira igrat će 27 seniorskih momčadi podijeljenih u devet skupina dok će u veteranskom dijelu turnira, podijeljene u četiri skupine, nastupiti 12 momčadi.

– Tri godine neodržavanja turnira, zbog epidemije koronavirusa, utjecalo je na to da broj momčadi ove godine bude manji od prijašnjih. Problem su i brojne obaveze igrača koje su onemogućile njihovo nastupe za momčadi koje su zbog toga odustale od nastupa na turniru. No, sve to ne mijenja vrijednost turnira koji i dalje ima kvalitetu kao i proteklih godina, poručio je izvršni organizator turnira Damir Kužir zahvalivši Gradu Lepoglavi što i dalje kao glavni pokrovitelj stoji iza turnira te tvrtki Ediltec, glavnom sponzor turnira, na pruženoj potpori.

– Nadam se da ćemo u narednih mjesec dana u Lepoglavi moći pratiti sadržajno i zanimljivo sportsko natjecanje. Drago mi je da je konačno neka od tvrtki s područja Grada Lepoglave, u ovom slučaju tvrtka Ediltec, pokazala društvenu odgovornost i interes za sport na području našeg grada., istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je organizatorima i sudionicima turnira zaželio puno uspjeha. Njegovim se željama priključio i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Dražen Novak. Prve utakmice po skupinama igrat će se 7. siječnja dok će se završnica turnira odigrati 11. veljače.