Konstituirana vijeća mjesnih odbora Lepoglave

Nakon što su rezultati izbora za vijeća mjesnih odbora, održanih 28. svibnja ove godine  postali  konačni, gradonačelnik  Marijan Škvarić sazvao je u zakonskom roku konstituirajuće sjednice vijeća mjesnih odbora na području Grada Lepoglave. U razdoblju od 12. do 14. lipnja održane su sjednice svih 11 vijeća mjesnih odbora. Predsjednici iz redova HNS-a izabrani su u šest mjesnih odbora, dok su u pet mjesnih odbora izabrani predsjednici iz redova HDZ-a.

Izabrani su slijedeći predsjednici mjesnih odbora:

M.O. Donja Višnjica – Mario Galinec

M.O. Kamenica – Zorislav Rodek

M.O. Zlogonje – Stjepan Prašnički

M.O. Gornja Višnjica – Damir Kotarščak

M.O. Kameničko Podgorje – Marijan Juren

M.O. Viletinec Vulišinec – Franjo Ribić

M.O.  Žarovnica – Stjepan Vresk

M.O.  Lepoglava – Marija Ribić

M.O. Ves – Ivan Dubovečak

M.O. Purga – Nikol Botković

M.O. Očura – Zlatko Petrinjak.

Na izborima najviše glasova ostvarile su kandidacijske liste HNS-a, ukupno 634 glasa. Liste HDZ-a ostvarile su ukupno 478 glasova dok su liste grupe birača ukupno ostvarile 128 glasova.

„Pozivam sve izabrane kandidate na suradnju i predlaganje konkretnih  programa i prijedloga, a na dobrobit svih građana grada Lepoglave.“- poručio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, istaknuvši kako su mjesni odbori prva razina neposrednog sudjelovanja građana  u odlučivanju o lokalnim poslovima i predstavljaju najizravniju i najživotniju razinu političkog odlučivanja.