Limena glazba Lepoglava predstavljat će Varaždinsku županiju na državnoj smotri puhačkih orkestara

U organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije i Limene glazbe Lepoglava u Lepoglavi je održana 18. Županijska smotra puhačkih orkestara.

– Ovog trenutka Lepoglava je glazbeni centar Varaždinske županije u kojem se okupilo pet puhačkih orkestara koji će predstaviti svoje glazbeno umijeće i okupljenim ljubiteljima glazbe pružiti jedinstven glazbeni događaj, istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave, ujedno i predsjednik Limene glazbe Lepoglava, Marijan Škvarić

Smotru je otvorila Limena glazba DVD-a Bednja nakon čijeg su nastupa uslijedili i nastupi Limene glazbe “Sveti Martin” iz Brezničkog Huma, Puhačkog orkestra Grada Ludbrega, Limene glazbe Lepoglava i Gradskog puhačkog orkestra “Hrvatskih željeznica” iz Varaždina. Svaki od orkestra izveo je po tri skladbe koje je s posebnom pažnjom, s obzirom na to da je smotra u Lepoglavi bila izlučno natjecanje za nastup na državnoj smotri, pratio selektor smotre Vedran Kocelj, ocijenivši u konačnici nastupe svih pet orkestara.

Odlukom selektora, Varaždinsku županiju će na državnoj smotri, koja će se održati 10. lipnja u Opatiji, predstavljati Limena glazba Lepoglava i Limena glazba DVD-a Bednja.