Mališani su se dobro zabavili na Dječjem fašniku u Lepoglavi: Smijeha i kreativnih maski nije nedostajalo

Veselo je bilo ovu subotu na terasi restorana Ivančica u Lepoglavi gdje su vlast preuzele male maškare nakon što im je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić predao gradski ključ.  Smijeha, veselja, zabave i kreativnih maski nije nedostajalo.

Mali sudionici Dječjeg fašnika iz Dječjeg vrtića Lepoglava, podružnice Dječjeg vrtića Lepoglava iz Višnjice, dječjeg vrtića Runolist iz Žarovnice te grupa iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave  u pratnji svojih roditelja, rodbine i prijatelja, svojim kratim veselim programom pokazali su svoje kreativne maske, nakon čega su, umjesto spaljivanjem fašnika, zimu otjerali na originalan način, bušenjem fašnika od balona.

– I ove godine odličan je bio odaziv naših lepoglavskih mališana, vrtićaraca i školaraca, koji su se dobro zabavili na našem Dječjem fašniku. Tete iz vrtića, djeca i roditelji vrijedno su pripremili kreativne maske, a predstavljanje kratkim programima pokazalo se kao pun pogodak. Smijeh  i veselje odzvanjali su terasom restorana Ivančica. Ovo je doba godine kada su svi nakratko mogli biti što god su poželjeli – rekao je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i zahvalio svima koji su se uključili u ovogodišnji program.

Dječji fašnik u Lepoglavi održan je u organizaciji Turističke zajednice Grada Lepoglava, a pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave i uz višegodišnju potporu Odreda izviđača Lepoglava koji su se pobrinuli da svi sudionici, ali i posjetitelji ove tradicionalne priredbe uživaju u nezaobilaznim krafnama te toplim napitcima. . Potporu organizaciji pružili su i Turističko kulturno informativni centar te DVD Lepoglava.