Na području Grada Lepoglave modernizirano novih sedam dionica lokalnih nerazvrstanih cesta

Uspješno su kraju privedeni radovi na modernizaciji sedam novih dionica nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave. Riječ je dionicama lokalnih cesta planiranih za uređenje u 2023. godini, u okviru gradskog Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta.

Uređeno je i asfaltnim tepihom presvučeno 1020 metara cesta za što je, prema vrijednosti ugovorenih radova, uloženo 182.944,25 eura od čega su građani, sukladnu odluci o provedbi Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta, osigurali 15% sredstava dok je ostatak potrebnih sredstava osigurao Grad Lepoglava koji je za tu namjenu ostvario potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 60.000 eura.

– Zahvaljujući kontinuiranom uređenju lokalnih nerazvrstanih cesta postigli smo da gotovo i nema gradskih područja do kojih se ne može doći uređenom cestom. Tako dostupnima činimo područja koja imaju veliki turistički potencijal te pružaju mogućnost za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom kao i drugim gospodarskim djelatnostima. Uz cestovnu, i drugu komunalnu infrastrukturu koju smo izgradili, stvorili smo kvalitetne uvjete za život građana koje želimo zadržati na području Grada Lepoglave. I u ovom slučaju činimo to koristeći sredstva iz fondova Europske unije – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Završenim radovima modernizirane su dionice cesta na području Očure, Lepoglavske Vesi, Kameničkog Vrhovca, Kamenice, Purge i Viletinca.