Na redovnoj skupštini Pčelarske udruge „Čmalico” Gradu Lepoglavi dodijeljena Zahvalnica za dobru suradnju

U prostoru restorana „Ivančica” u Lepoglavi Pčelarska udruga „Čmalico” iz Bednje krajem ožujka je održala redovnu skupštinu. Skupština je, uz radni, imala i svečani karakter pa su, osim velikog broja pčelara, prisustvovali i brojni gosti.

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić pred brojnim je uzvanicima istaknuo dobru suradnju Grada i Udruge te se osvrnuo na više hvalevrijednih projekata koje je Udruga provela u suradnji s Gradom – od prve akcije sadnje medonosnog bilja do kontinuirane edukacije najmlađih o suživotu i međuovisnosti pčele i čovjeka.

– Takve načine rada danas prepoznaje i usvaja cijela Europska unija, što govori o kvaliteti rada Udruge – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Najavio je također nove mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova koji bi bili namijenjeni

infrastrukturnom opremanju te je ujedno predložio suradnju jedinica lokalne samouprave u izgradnji prostora koji bi poslužio prezentaciji rada Udruge i njezinih proizvoda.

Osim toga, na skupštini Pčelarske udruge „Čmalico” istaknuti su mnogi uspješno odrađeni projekti, pri čemu se posebno ističe prezentacija pčelarstva među djecom u vrtićima i osnovnim školama.

Gradu Lepoglavi tom je prilikom dodijeljena i Zahvalnica za dobru suradnju prilikom osiguravanja dohrane za pčele, kupnje oksalne kiseline za liječenje bolesti pčela, nabavke vaga za med i podjele tisuću sadnica medonosnih drveća – agacije i kestena.