Na skupštini Lovačkog društva „Srnjak – Ravna Gora” istaknuta dobra suradnja s Gradom

Lovačko društvo „Srnjak – Ravna Gora” iz Lepoglave održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu.

Predsjednik lovačkog društva Predrag Maček istaknuo je mnoge kvalitetne projekte koji su uspješno odrađeni zahvaljujući 91 članu Društva koja upravlja lovištem veličine 7200 hektara, a proteže se obroncima planina Ravne Gore i Ivančice te dolinom rijeke Bednje. Po broju članova i istaknutim potencijalima Društvo je pri vrhu u okviru Varaždinske županije.

Kako je istaknuto na skupštini, suradnja s Gradom Lepoglavom je veoma uspješna, što potvrđuje i potpora za rad Društva u iznosu od 2000 eura, a dodatno je potpisan  ugovor za provođenje Programa zaštite od životinja u vrijednosti od 2000 eura, čime je omogućeno izuzimanje više od 20 lisica iz naseljenog urbanog prostora.

Osim toga, Grad Lepoglava je osigurao 84 litre repelenata koje lovci dijele građanima za zaštitu od životinja koje čine štetu usjevima. Repelenti se dijele svake nedjelje od 7,30 sati u lovačkom domu u Kameničkom Podgorju, uz najavu Hunjet Vladimiru na telefon 099 465 4263.

– Grad Lepoglava podupire razvoj lovstva na svom području, jer to je djelatnost koja obuhvaća uzgoj, zaštitu, lov i korištenje divljači s time se održava i bioraznolikost na našem području. U širem smislu lovstvo je gospodarska, znanstvena, obrazovna, turistička, športska i rekreativna sastavnica niza djelatnosti tako da su to potencijali koji se koriste za sveukupan razvoj grada Lepoglave. Kako dugi niz godina tako i ove godine naše Lovačko društvo podržavamo navedenim potporama. Financiranjem Programa zaštite od životinja, kojim će se izmjestiti lisice iz urbanog prostora, i dijeljenjem repelenata pomažemo našim sugrađanima da zaštite svoje  poljoprivredne usjeve i nasade koji su česta meta divljači u potrazi za hranom – rekao je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić te lovcima poželio  „dobru kob“ i puno uspjeha u realizaciji programa.

Na skupštini je još istaknuto da se budući planovi odnose na povećanje lovno gospodarske osnove, omogućavanje komercijalnog lova te ulaganje u uređenje lovačkog doma.