Nastavljaju se ulaganja u vatrogastvo na području Lepoglave

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić održao je radni sastanak s vodstvom Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave na kojem se razgovaralo o pripremama za protupožarnu sezonu, stanju opreme te prioritetnim aktivnostima s ciljem upravljanja rizicima od katastrofa.

Tom prilikom zapovjednici DVD-a Kamenica, DVD-a Višnjica i DVD-a Lepoglava izvijestili su gradonačelnika o intervencijama u proteklom razdoblju posebice nakon velikih količina oborina pri čemu je ponovno potvrđena visoka spremnost lepoglavskih vatrogasaca te važnost dobre opremljenosti i ulaganja u vatrogasni sustav što Grad Lepoglava kontinuirano i provodi.

„U proračunu Grada za ovu je godinu osigurano 225.630 eura i to za nabavku opreme, nabavku kombi vozila, anuitete za ranije nabavke vozila te projekt energetske obnove zgrade DVD-a u Višnjici. Pokrenuto je preko 3 milijuna eura vrijednih investicija za izgradnju i uređenje vatrogasnih domova u Kamenici, Višnjici i Lepoglavi, a ulaganja će se nastaviti i dalje.“ -poručio je gradonačelnik Škvarić zahvalivši vatrogascima na svim naporima koje čine u zaštiti i spašavanju života i imovine građana te im tom prilikom uručio i vriiednu donaciju opreme – tri motorne pumpe.

Također, obzirom da je mjesec svibanj mjesec u kojem se posebna pažnja posvećuje zaštiti od požara, pozivaju se građani na maksimalan oprez i odgovorno ponašanje kako bi vatrogasci imali što manje intervencija.