Noć muzeja u Lepoglavi

Lepoglava je i ove godine bila dio nacionalne manifestacije Noć muzeja. U Domu kulture u Lepoglavi, čija su vrata bila otvorena tijekom večeri 26. siječnja, posjetitelji su mogli razgledati izložbu „Odjeća u svijetu čipke”. Izložbom su predstavljeni odjevni predmeti izrađeni za potrebe festivala čipke održanih tijekom posljednjih petnaest godina. Prikazane su tako kreacije studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba s detaljima lepoglavske čipke, zatim metalne haljine s aplikacijama lepoglavske čipke i tijare izrađene od metaliziranog konca autorice Snježane Varović, barokna bluza od čipke i svečana haljina Borisa Pavlina.

Uz odjevne predmete, posjetiteljima je pružena prigoda fotografirati se u šatoru od čipke – Sklonište za osjećaje, autorice Akiko Sato.

Posjetitelje su dočekala i otvorena vrata Galerije lepoglavske čipke u kojoj su mogli razgledati najveće primjerke lepoglavske čipke, profinjene niti kojima se čipka radi, uvećane motive lepoglavske čipke te izložbu fotografija „Xiaomi 13T serije i lepoglavska čipka“.

Uz atraktivne izložbe, posjetitelje je dočekala i prigodna zakuska i bojama osvijetljena zagrada Doma kulture.

Organizatori ovogodišnje Noći muzeja u Lepoglavi bili su Turistička zajednica Grada Lepoglave, Turističko-kulturno informativni centar i Grad Lepoglava.