Nova obavijest od strane Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije

Ispitni izvještaj broj  64529 – lokalni vodovod Strupari-Jureni Z.O. Bakšaji-Strupari-Sajki – prenosimo u cijelosti obavijest Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Varaždin, 06. travanj 2023.

JAVNA OBAVIJEST

– Predmet:

Zdravstveno neispravna voda za ljudsku potrošnju lokalne vodoopskrbe Strupari-Jureni; Z.O. bakšaji-Strupari-Sajki.

Obavještavamo korisnike vode za ljudsku potrošnju koji su priključeni na lokalnu vodoopskrbu da je voda za ljudsku potrošnju zdravstveno neispravna sukladno Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju (NN br.56/13; 64/15; 104/17; 115/18; 16/20).

Ukoliko se voda iz lokalne vodoopskrbe Strupari-Jureni; Z.O. bakšaji-Strupari-Sajki namjerava koristiti kao voda za ljudsku potrošnju potrebno ju je prethodno prokuhati. Ova obavijest je na snazi do nove obavijesti o promjeni zdravstvene ispravnosti vode lokalne vodoopskrbe Strupari-Jureni; Z.O. bakšaji-Strupari-Sajki.

 NAPOMENA:

Jedinici lokalne samouprave, odnosno korisnicima lokalnog vodovoda savjetuje se da provedu mjeru dezinfekcije vode sa klornim preparatima putem ovlaštene tvrtke.

U slučaju učestale zdravstvene neispravnosti vode potrebno je sanirati sustav lokalnog vodovoda, redovno ga održavati i ugraditi automatski klorinator.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije

 

Službenu obavijest možete preuzeti i pročitati pod dokumenti za preuzimanje.