Nova pomagala u ordinaciji fizikalne medicine

Ordinacija fizikalne medicine i rehabilitacije u Lepoglavi opremljena je novim pomagalima. Zahvaljujući suradnji s ravnateljem Doma zdravlja Varaždinske županije Juricom Veronekom i uz inicijativu gradonačelnika Škvarića, pacijentima će biti olakšan proces rehabilitacije. Dogovorena su i daljnja ulaganja u modernizaciju lepoglavske ordinacije.

– U planu je unutarnje uređenje prostora fizikalne terapije te daljnja nabavka potrebne opreme kako bi se maksimalno podigao standard pružanja usluga fizikalne medicine i rehabilitacije u Domu zdravlja u Lepoglavi – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Naglašeno je kako je ordinacija pojačana stalno zaposlenim liječnikom specijalistom fizikalne medicine i rehabilitacije, a uskoro će svoj rad u navedenoj djelatnosti započeti i četvero pripravnika (dvoje prvostupnika fizioterapije i dvoje fizioterapeutskih tehničara).

U vezi problema oko nedostatka liječnika u ambulanti u Višnjici, rješenje je u vidu liječnice iz Bednje. Pacijentima je na raspolaganju i medicinska sestra koja koordinira radom ambulante, a dodatno su uključene i patronažne sestre, posebice u obilascima i kućnim posjetama. Za podizanje lijekova i pomoć u kući, građanima će i dalje na raspolaganju biti gerontodomaćice koje kroz projekt Zaželi III brinu o građanima u potrebi.