Nova potpora za rekonstrukciju Doma kulture

Prostor ispod nedavno obnovljenog glavnog ulaza Doma kulture u Lepoglavi bit će preuređen i u njega smještena galerija lepoglavske čipke. Uređenje će biti izvedeno uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija. Naime, Gradu Lepoglavi je na natječaju Programi gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2023. godini, koje je navedeno Ministarstvo provelo, za uređenje buduće galerije čipke dodijeljena potpora od 13.272,28 eura.

– Nastavljamo s rekonstrukcijom Doma kulture uz potporu Ministarstva kulture i medija kojem zahvaljujem što je prepoznalo naš projekt zahvaljujući kojem ćemo, uređenjem prilaza, omogućiti nesmetan ulaz u Dom kulture svim građanima te urediti prostor u koji ćemo smjestiti galeriju lepoglavske čipke. Taj će prostor biti prilagođen predstavljanju naše prekrasne lepoglavske čipke., istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Uređenje prostora buduće galerije čipke jedna je od tri faze rekonstrukcije Doma kulture. Uz prvu fazu u kojoj je izvedena rekonstrukcija oštećenog stepeništa i prostora ispred glavnog ulaza, za što je Grad Lepoglava također osigurao potporu Ministarstva kulture i medija, u planu je i osigurati prilaz za pristup Domu kulture osobama s invaliditetom