Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen je u Gradu Lepoglavi 5. kolovoza sjećanjem na poginule hrvatske branitelje među kojima i na dvanaestoricu branitelja s gradskog područja kojima je počast odana kod spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja u Lepoglavi.

Počast su im odali članovi njihovih obitelji, izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili članovi Gradskog vijeća i mjesnih odbora te predstavnici braniteljskih udruga i organizacija civilnog društva s područja Grada Lepoglave.

– Hrvatski branitelji branili su i obranili domovinu u nametnutom nam ratu. Zahvalni smo im na njihovoj žrtvi koju ne smijemo i nećemo zaboraviti. Oslobođenje Knina na današnji dan prije 28 godina simbolično je označilo pobjedu zahvaljujući kojoj je Hrvatska postala cjelovita i slobodna. Živjela nam Hrvatska – rekao je tom prigodom gradonačelnik Marijan Škvarić dok se predsjednik Udruge branitelja Hrvatske Lepoglava ovom prigodom kratko osvrnuo na tijek vojno-redarstvene akcije Oluja i njen značaj Hrvatsku.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavljeno je kod kapele Blažene Djevice Marije Snježne u Žarovnici gdje je služena misa nakon čega su okupljeni branitelji nastavili druženje u društvenom domu u Očuri.