Obilježen Dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba u Lepoglavi je obilježen prigodnim programom pod nazivom „U čast bakama i djedovima”. Vrtićki mališani iz Dječjeg vrtića Lepoglava i učenici osnovnih škola iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice, kroz svoje su nastupe djedovima i bakama te svim starijim osobama čestitali njihov dan. Pjesmama, recitacijama i igrokazima zahvalili su im na svemu što su učinili i dalje čine za generacije mladih istaknuvši pri tom njihovu važnost za društvo koja se, bez obzira na njihove godine, ne smanjuje.

– Večeras nećemo govoriti o umirovljeničkim tegobama, bolestima i malim mirovinama već ćemo slaviti starost i mudrost i veseliti se mladima – poručila je na početku programa Marija Varović, predsjednica Udruge umirovljenika Lepoglava koja je uz potporu Grada Lepoglave te dječjih vrtića i osnovnih škola s gradskog područja organizirala program kojim je u Gradu Lepoglavi obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

Čestitku povodom njihova dana starijim je osobama ovom prigodom uputio gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić. Istaknuo je nemjerljiv doprinos starijih osoba za razvoj društva te podršku koju im Grad Lepoglava pruža. Istaknuo je zadovoljstvo organizacijom događanja na kojima se mladi susreću i druže sa starijima.

– Dijelite radost i iskustva, budite i dalje podrška jedni drugima – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Program je završen pjesmom ovom prigodom okupljenih u Domu kulture u Lepoglavi.