Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Grad Lepoglava dodijelio ukupno 19.910 eura bespovratne gradske potpore

Ukupno 19.910 eura  potpore za 2023. godinu, dodijelio je Grad Lepoglava obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima sa svog područja. Ugovore je potpisalo 17 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, a tom prigodom gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je kako davanjem potpora poljoprivrednicima Grad nastavlja s višegodišnjim kontinuiranim ulaganjima u razvoj poljoprivrede na svom području.

„Želimo pomoći poljoprivrednicima, vlasnicima OPG-ova, da nastave, ali i dodatno razviju poljoprivrednu proizvodnju koja je, što se našeg grada tiče, uglavnom orijentirana na stočarstvo i ratarstvo. U konačnici, cilj nam je građanima koji se bave poljoprivredom, bilo kao primarnom djelatnošću ili kao djelatnošću kojom popunjavaju svoj kućni proračun, pomoći da tako stvore uvjete za normalan život, a što će ih zadržati na područjima na kojima žive. – poručio je gradonačelnik Škvarić.

 Da im gradska potpora itekako puno znači istaknuo je Davor Mađar iz OPG-a Mađar koji je dobivenom gradskom potporom pokrio dio troškova izgradnje staklenika rasadnika.

Gradonačelnik je okupljene dobitnike gradskih potpora podsjetio da postoje i druge potpore na koje poljoprivrednici mogu računati. Istaknuo je da Grad Lepoglava pokriva troškove umjetnog osjemenjivanja krava i krmača te da kroz financiranje nabavke repelenata za divljač štiti usjeve poljoprivrednika koji potpore mogu ostvariti i na natječajima Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad čije je sjedište upravo u Lepoglavi.