Održan sastanak gradonačelnika s novoizabranim predsjednicima mjesnih odbora

Nakon provedenih izbora za vijeća mjesnih odbora Grada Lepoglave i održanih konstituirajućih sjednica, gradonačelnik Marijan Škvarić održao je 29. srpnja sastanak s novoizabranim predsjednicima 11 gradskih mjesnih odbora.

– Mjesni odbori i vi kao njihovi predsjednici poveznica ste između građana i Grada. Od vas se očekuje da potrebe i zahtjeve građana kanalizirate prema Gradu kako bismo te potrebe uvrstili u gradske razvojne programe i pripremili projekte kojima ćemo ih, na zadovoljstvo građana, realizirati – istaknuo je gradonačelnik Škvarić koji je okupljene predsjednike gradskih mjesnih odbora upoznao s provedenim aktivnostima i planovima uređenja i izgradnje komunalne infrastrukture. Istaknuo je pri tom uspješno provedene sanacije klizišta, uređenje gotovo 10 kilometara nerazvrstanih cesta i sanaciju mosta Putine ne rijeci Bednji sredstvima, riječ je o 2.368.510 eura, koje je Grad Lepoglava osigurao na natječaju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije za sanaciju posljedica šteta od potresa na komunalnoj infrastrukturi.

– Na žalost, elementarne nepogode koje su u proteklom periodu pogodile područje Grada Lepoglave izazvale su nove štete na komunalnoj infrastrukturi. Prema procijeni riječ je o štetama u visini od oko dva milijuna eura za čiju sanaciju također očekujemo potporu s državne razine – obavijestio je predsjednike mjesnih odbora gradonačelnik Škvarić.

Radi što bolje međusobne povezanosti s gradskim tijelima, gradonačelnik Škvarić je  predsjednicima mjesnih odbora na korištenje uručio gradske mobitele.