Održan tradicionalni Božićni koncert u Lepoglavi

Radost Božića u Lepoglavi je dočarana Božićnim koncertom kojim je, na sam blagdan svetog Stjepana, kroz pjesmu, glazbu i stihove nastavljena tradicija slavljena Kristova rođenja.

U ispunjenoj sportskoj dvorani lepoglavske škole radost Božića s brojnom su publikom prvi podijelili mališani Dječjeg vrtića Lepoglava. Božićnom pjesmom i stihovima, koje su okupljenima recitirali Mia Ristić, Mateja Županić i Pavel Stanić, počeo je koncert tijekom kojeg su zajedništvo, toplinu i mir okupljenoj publici donijeli brojni izvođači. Za vrijeme gotovo dvosatnog nastupa radost Božića pjesmom i glazbom dočarali su Limena glazba Lepoglava; Ženski pjevački zbor Collegium artisticum; Glazbeni sastav Kavaliri; La Bohem bend; solistice Lucija Job i Emili Špac, polaznici osnovne glazbene škole Magdalena Kišiček, Tesa Dubovečak, Leon Funtek, Aida Borovec i Paula Dubovečak te školski zbor i tamburaši.

– Prosinac je poseban mjesec za Grad Lepoglavu. Mjesec je to u kojem slavimo Dan Grada i ti su dani ispunjeni brojnim događanjima. Prosinac je mjesec darivanja pa je tako Grad Lepoglava darivao svako dijete. No, prosinac je mjesec u kojem slavimo Božić. Vrijeme je to kada jedni drugima upućujemo čestitke i želje da nam bude dobro. To su ovom prigodom učinili i izvođači tijekom koncerta na kojem su nastupile uglavnom domaće snage na koje možemo biti itekako ponosni. Pružili su nam ozračje koje želim da u srcima ponesete svojim kućama – poručio je na kraju koncerta okupljenima gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić

Koncert je završio zajedničkim nastupom svih izvođača te tradicionalnim izvođenjem Radetzkog marša.