Održana 125. redovna izvještajna Skupština DVD-a Lepoglave

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava održalo je 125. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine. U osvrt na rad u proteklom jednogodišnjem razdoblju, u kojem su lepoglavski vatrogasci intervenirali 32 puta po pozivu iz vatrogasnog operativnog centra, odradivši pored toga još 21 operativnu aktivnost, predsjednik DVD-a Lepoglava Goran Božak istaknuo je da je Društvo, prijavom na natječaj za dodjelu sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije za nabavku i zamjenu opreme uništene za vrijeme intervencija saniranja posljedica potresa, ostvarilo potporu od oko 80.000 eura. Podnoseći izvješće o radu, predsjednik Božak zahvalio je članovima na vremenu koje nesebično izdvajaju za Društvo te građanima koji kontinuirano daju podršku i pomažu lepoglavskim vatrogascima.

Na Skupštini su dodijeljena vatrogasna priznanja, diplome i medalje koja su primili brojni članovi Društva dok je najvatrogascem za 2022. godinu proglašen Vedran Horvat.

– Sve ono što ste postigli mogu postići, a vi to jeste, sposobni, stručni, kvalitetni i samoprijegorni ljudi koji, misleći na druge, najmanje misle na sebe., poručio je lepoglavskim vatrogascima gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši da su snaga na koju građani uvijek mogu računati u trenucima kad su ugroženi njihovi životi i imovina. Istaknuo je gradonačelnik kontinuirano gradsko ulaganje u razvoj vatrogastva koje se nastavlja i u nadolazećem razdoblju izgradnjom i uređenjem vatrogasnih domova.

– Nakon nabavke jednog od najboljih navalnih vozila, sljedeće u što je u planu, kad je DVD Lepoglava u pitanju, je izgradnja vatrogasnog centra. Spremni čekamo otvaranje natječaja na koji ćemo prijaviti ovaj projekt., poručio je gradonačelnik.