Održana Skupština DVD-a Kamenice

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kamenica održalo je 83. izvještajnu sjednicu Skupštine.

– Ponosni smo na aktivnosti koje smo odradili u protekloj godini koja je zaključena na najbolji način – početkom izgradnje društveno-vatrogasnog doma u Kamenici., istaknuo je predsjednik DVD-a Kamenica Zorislav Rodek podnoseći izvješće o Društva za proteklo jednogodišnje razdoblje. Tom je prigodom istaknuo da je odrađeno ukupno 20 intervencija koje su se odnosile na gašenje požara otvorenog prostora, uklanjanje porušenih električnih stupova, ispumpavanje vode iz stambenih objekata te kontrolirano spaljivanje korova. Pored toga, odrađeno je 40 prijevoza članova udruga i ustanova, kao i drugih građana u potrebi, vatrogasnim kombi vozilima.

– Zahvaljujući Gradu Lepoglavi, gradonačelniku Marijanu Škvariću i Vatrogasnoj zajednici Grada Lepoglave, financiranje rada DVD-a Kamenica nikad nije dovedeno u pitanje, zaključio je Rodek.

– Ne tražite ništa za sebe, a uvijek ste prvi kada je potrebno pomoći drugima. Tko će prvi nego vatrogasci. Hvala vam na svemu što činite za građane i naš grad., poručio je kameničkim vatrogascima gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić istaknuvši da je Grad Lepoglava za potrebe vatrogastva u 2023. godini osigurao gotovo 330.000 eura od čega 100.000 eura za početak izgradnje društveno-vatrogasnog doma u Kamenici u kojem će, istaknuo je ovom prigodom predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga, u skorom razdoblju biti mjesto održavanja budućih Skupština DVD-a Kamenice.

Na Skupštini je proglašen najvatrogasac DVD-a Kamenice za proteklu godine. Priznanje je dobio vatrogasac Marko Juren.