Održana Skupština Udruge umirovljenika Grada Lepoglave, gradonačelnik Škvarić: „Uvijek možete računati na našu podršku”

Udruga umirovljenika Grada Lepoglave održala je godišnju izvještajnu Skupštinu na kojoj je predsjednica Marija Varović prezentirala godišnja izvješća o radu koja su prihvaćena, a donijeti su i plan rada te financijski plan za 2024. godinu.

Gradska Udruga umirovljenika najbrojnija je lepoglavska udruga koja broji više od 350 članica i članova. Tijekom Skupštine istaknuta je dobra suradnja s Gradom Lepoglavom, koja se može prepoznati i u činjenici da je Grad tijekom prošle godine financirao programe i aktivnosti Udruge umirovljenika u iznosu od 4500 eura.

– Također, uoči uskrsnih blagdana za gotovo 300 umirovljenika, Grad Lepoglava je osigurao potporu u iznosu od po 30 eura – istaknula je predsjednica Varović.

Rad Udruge umirovljenika pohvalio je i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, koji se odazvao pozivu i sudjelovao u radu Skupštine. Naglasio je da lepoglavski umirovljenici uvijek mogu računati na podršku Grada.

– Razmišljamo o brojnim aktivnostima koje bi mogle biti od velike pomoći našim umirovljenicima. S tim smo ciljem započeli i s programom „Zaželi“ u okviru kojeg će biti zaposleno devet gerontodomaćica, a koje će voditi brigu za 50 korisnika, većinom osoba starije životne dobi – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Gradonačelnik je otkrio i da se ove godine započinje s izradom projektne dokumentacije, koja će su skoroj budućnosti omogućiti gradnju Centra za cjelodnevni boravak osoba starije životne dobi.

Sudionike Skupštine pozdravila je i predsjednica Saveza udruga umirovljeni Varaždinske županije Jadranka Bahlen, a nakon službenog dijela programa, druženje je nastavljeno uz večeru i glazbu.