Održani izbori za članove vijeća mjesnih odbora

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Lepoglave održani su u nedjelju 28. svibnja. Od 5935 upisanih birača,  glasovalo je  ukupno 1290 birača, odnosno 21,73 posto.

 U ukupno 11 vijeća mjesnih odbora biralo se po sedam kandidata. Najveći odaziv bio je u Mjesnom odboru  Kameničko Podgorje gdje je glasovalo 33,64 posto birača te u Mjesnom odboru Žarovnica gdje je glasovalo 33,50 posto birača. Najmanji odaziv birača, 15% bio je u mjesnim odborima Kamenica i Viletinec Vulišinec.

Najviše glasova ostvarile su kandidacijske liste HNS-a, ukupno 634 glasova. Liste HDZ-a ostvarile su ukupno 478 glasova dok su liste grupe birača ukupno ostvarile 128 glasova.

Mjesni odbori prva su razina neposrednog sudjelovanja građana  u odlučivanju o lokalnim poslovima i predstavljaju najizravniju i najživotniju razinu političkog odlučivanja. Hvala svima koji su prepoznali važnost izbora za članove vijeća mjesnih odbora te izašli na izbore  i svojim glasom podržali nastavak program i projekata važnih za daljnji razvoj grada.

„Pozivam sve izabrane kandidate na suradnju i predlaganje konkretnih  programa i prijedloga, a na dobrobit svih građana grada Lepoglave.“- poručio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić zahvalivši svim biračima koji su izašli na izbore.