Održani Lepoglavski dani

Proteklog je vikenda Lepoglava bila znaku Lepoglavskih dana, zabavno-turističke manifestacije koja je i ove godine, u gradskom parku posjetiteljima, a što je bio i njen cilj, pružila prigodu za dobru zabavu i druženje kao i za uživanje u delicijama i proizvodima domaćih proizvođača.

Ponajviše je zanimanja pobudilo natjecanje u pripravi kotlovine »Pri klijeti«. 7. izdanje natjecanja majstora u pripravi ovog, za ovaj kraj, tradicionalnog jela, okupilo je 21 ekipu. Najbolju kotlovinu, prema ocjeni stručnog žirija sastavljenog od vrhunskih kuhara, pripravila je ekipa DŠR-a Žarovnica, druga je bila ekipa MO Ves, dok je treće mjesto pripalo Udruzi žena »Maruša«.

I ove je godine u okviru manifestacije održan sajam na kojem su domaći izlagači predstavili svoje proizvode, a već tradicionalno, održani su gljivarijada, šahovski turnir kao i biciklijada s uvijek brojnim sudionicima.

Za posjetitelje Lepoglavskih dana organizirani su večernji koncerti, a uz glazbu i ples, mogli su se zabaviti uz glumačke nastupe KUD-a Lepoglavski pušlek i UŽ »Cvijet« iz Šemovca.

Posebno zabavno bilo je za one najmlađe. Uz brojne organizirane kreativne radionice i edukativne programe, djeca su zabavljala na igralima u lunaparku. Održana je radionica i za starije. Riječ je o likovnoj radionici »Hommage Fridi« na kojoj su se njeni sudionici upoznali sa slikanjem na platnu.

Lepoglavske dane su, uz potporu i pokroviteljstvo Grada Lepoglave, organizirali Turistička zajednica Grada Lepoglave i Turističko kulturno informativni centar.