OŠ Ante Starčevića Lepoglava priredbom proslavila svoj dan, gradonačelnik Škvarić poručio: Ova su djeca naša budućnost, bez njih sve što stvaramo ne bi imalo svrhu

Pjesmom, plesom i recitacijama izvedenima pred njihovim roditeljima, učiteljima i vršnjacima, učenici Osnovne škole Ante Starčevića Lepoglava u četvrtak su obilježili još jedan Dan škole.

U Lepoglavi, gradu prvog hrvatskog sveučilišta, prvo organizirano školovanje započelo je 1845. godine, kada je izgrađena prva škola s dvije učionice, a nova je školska zgrada Lepoglavi otvorena  1968. godine.

Od tada, škola je uredila kabinet za izvođenje informatike, dobila je status Ekoškole, 2004. i sportsku dvoranu, a iste je godine škola započela s radom u jednoj smjeni. Idućih je godina škola opremana, uređivana, dobila je solarnu elektranu, potom i dizalice topline, novu rasvjetu. Velika pažnja posvećuje se i uređenju okoliša škole, no najveća se pažnja posvećuje odgoju i obrazovanju djece pa danas u suvremenoj lepoglavskoj školi postoje izvanredni uvjeti za rad i učenje. U studenom 2018. škola je uvela i produženi boravak.

Danas OŠ Ante Starčevića polazi 268 učenika, u 16 razrednih odjela, a zaposlena su 52 djelatnika.

Priredbu organiziranu povodom Dana škole svojim je dolaskom uveličao i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je istaknuo da Grad Lepoglava pomaže i financira sve izvanškolske i vannastavne aktivnosti.

-Ova djeca naš su ponos i budućnost u koju je potrebno puno ulagati. Pred njima je još dug put kojeg se ne trebaju plašiti jer uz njih će na tom putu biti njihovi roditelji, učitelji i Grad Lepoglava koji je ove godine nagradio 52 najuspješnija učenika – poručio je gradonačelnik dok je 16 učenika koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim i onima koji su sudjelovali na državnim smotrama znanja dobilo i  novčane nagrade. Uz učenike, gradonačelnik Škvarić je uručio novčane nagrade i njihovim mentorima.

Dodao je gradonačelnik kako je među nagrađenima, uz matematičare i informatičare, mnogo i mladih glazbenika koji pohađaju Glazbenu školu u Lepoglavi i Varaždinu istaknuvši kako Grad Lepoglava u cijelosti financira trošak pohađanja Glazbene škole za puhaće instrumente i udaraljke. Ujedno, dodijeljene su i nagrade za sport, prije svega za rezultate u košarci.

Ravnatelj lepoglavske OŠ Ante Starčevića,  Ratko Tomić, istaknuo je kako smatra da je riječ o školi koja je među prvima u Hrvatskoj koja je ostvarila dobru suradnju s Gradom, kako bi se osigurale nagrade za učenike i njihove mentore, na čemu je posebno zahvalio gradonačelniku Škvariću.