Pobjedom ekipe DC-10 završeno 17. izdanje Otvorenog zimskog turnira u malom nogometu “Ediltec kup Lepoglava 2023.”

Slavljem momčadi DC 10, u Lepoglavi je završeno 17. izdanje Otvorenog zimskog turnira u malom nogometu “Ediltec kup Lepoglava 2023.”. Posljednjeg, finalnog, dana turnira, u finalnom je susretu momčad DC 10 iz Petrove Gore s 1:0 savladala momčad Hudek Trgotrans iz Biljevca. Treće mjesto osvojila je ekipa Tornado iz Lepoglave i to bez borbe budući da se utakmica za treće mjesto, zbog nedolaska ekipe Majolka iz Slovenije, nije igrala.

U veteranskom dijelu turnira naslov je osvojila ekipa Apartmani Varjačić iz Krapine koja je u veteranskom finalu, rezultatom 4:1, savladala ekipu Autokuća Klarić iz Soblinca. U utakmici za treće mjesto, Hortikultura Turčić Klanjec, rezultatom 5:2, pobijedila je ekipu DŠR-a Lančić Knapić.

Tijekom završne ceremonije najboljim su ekipama i pojedincima uručena priznanja i nagrade. Uz predstavnika sponzora turnira, uručili su im ih predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Dražen Novak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Hrvoje Kovač i gradonačelnik Marijan Škvarić koji je ispred Grada Lepoglave, glavnog pokrovitelja turnira, čestitao sudionicima turnira na ostvarenim rezultatima. Organizatorima je zahvalio što su nakon stanke prouzročene pandemijom koronavirusa nastavili s organizacijom turnira, važnog sportskog događanja u europskom gradu sporta.

Inače, najboljim igračem finalne utakmice proglašen je Dubravko Vojica iz DC-10, najboljim igračem turnira proglašen je Darko Jagić iz ekipe DC-10 dok je Marko Galeši iz Tornada proglašen najboljim vratarom. Najbolji strijelci, s po devet postignutih golova, su Darko Jagić iz ekipe DC-10 i Tomislav Haramustek iz ekipe Hudek Trgotransa. Nagrada za fair-play dodijeljena je ekipi UŠR Višnjica.

U veteranskoj konkurenciji, najbolji igrač finala, ujedno i najbolji igrač veteranskog dijela turnira, je Ivan Firer iz Apartmana Varjačić. Najboljim vratarom proglašen je Danijel Končevski iz Apartmana Varjačić, dok je najbolji strijelac Željko Bedeković iz ekipe Auto Klarić s 13 postignutih golova. Nagrada za fair-play dodijeljena je ekipi M-Klub Macelj. Na turnir je sudjelovalo 27 seniorskih i 12 veteranskih ekipa. Turnir se igrao od 7. siječnja do 11. veljače kada je odigrana sama završnica, a organizirala ga je Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave i Klub igrača malog nogometa Lepoglava.