Položena povelja u temelje budućeg društveno-vatrogasnog doma u Kamenici

Polaganjem povelje u izgrađene temelje, završena je oko 100.000 eura vrijedna prva faza izgradnje budućeg društveno-vatrogasnog doma u Kamenici. Povelju su na prigodnoj svečanosti, položili gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i predsjednik MO Kamenica, ujedno i predsjednik DVD-a Kamenice, Zorislav Rodek koji je to prigodom istaknuo da je mještanima Kamenice, ali i okolnih naselja, prijeko potreban prostor koji će im omogućiti da ubuduće u Kamenici organiziraju događanja na koja su odlazili u druge sredine.

– Projekt izgradnje društveno-vatrogasnog doma u Kamenici započeo je prije 10-ak godina, ali do sada nije realiziran zbog uvjeta koji su u tom vremenu postojali, prije svega zbog prisutne recesije. Prije dvije godine projekt nije dobio potporu Europske unije budući da smo mala sredina u kojoj živi malo ljudi, ali razumijevanjem gradonačelnika Grada Lepoglave ipak su osigurana početna, a s vremenom vjerujem da će biti osigurana i preostala, sredstva za izgradnju novog društvenovatrogasnog doma u Kamenici., istaknuo je Rodek dodavši da se izgradnja doma, koji će mještanima pružiti dodatne sadržaje i uvjete za provođenje brojnih aktivnosti, uklapa u viziju razvoja Kamenice kao mjesta ugodnog življenja.

Dom u Kamenici imat će površinu od 751 četvorna metra i bit će novi dom kameničkim vatrogascima. Sadašnji vatrogasni dom izgrađen je 50-ih godina prošlog stoljeća i ne zadovoljava njihove potrebe, prije svega za smještaj vatrogasne opreme i vozila. U novom će domu biti i prostori za rad drugih udruga kao i za održavanje kulturnih, društvenih i privatnih događanja. Bit će osiguran i prostor za liječnika za čiji će dolazak, vjeruju u Kamenici i okolnim naseljima, u budućnosti postojati potencijal.

– Razvoj Grada Lepoglave, uz razvoj komunalne i gospodarske, temeljimo i na razvoju društvene infrastrukture što potvrđujemo i danas u Kamenici. Ovakav objekt potreban je svim gradskim naseljima, a posebno ga zaslužuje Kamenica koja će njime, zajedno s okolicom, dobiti centralnu točku svih događanja. Vjerujem da će ovaj dom građanima Kamenice, ali i svima koji će u nju dolaziti, boravak u Kamenici učiniti ugodnijim i ljepšim., poručio je gradonačelnik Škvarić.

Istaknuo je da je Grad Lepoglava, osiguravši nedavno nešto manje od 2.5 milijuna eura potpore iz drugih izvora, omogućio ulaganja vlastitih proračunskih sredstava za projekte kao što je društvenovatrogasni dom u Kamenici čija će izgradnja, koja je planirana u više faza i koja će trajati narednih godina, koštati oko 730.000 eura. Polaganje povelje i završetak prve faze izgradnje društveno-vatrogasnog doma u Kamenici proteklo je uz božji blagoslov kojeg je zazvao kamenički župnik vlč. Rafael Mikec.