Postavljeno šest novih spremnika za kontejnere

Šest novih spremnika za kontejnere postavljeno je u centru Lepoglave, točnije u Ulici Antuna Mihanovića i na Trgu 1. hrvatskog sveučilišta. Riječ je o spremnicima u koje će biti smješteni kontejneri za odlaganje otpada koje koriste stanari iz stambenih zgrada s navedenog područja. Spremnici će biti zaključani, a pristup kontejnerima koji se nalaze u njima imat će samo stanari.

Ključeve spremnika predstavnicima stanara uručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

 – Spremnici su oku ugodni, a što je najvažnije, zadovoljavaju svrhu. Od sada će odlaganje otpada i njegovo razvrstavanje biti pod kontrolom stanara koji su odgovorni da otpad u kontejnerima bude propisano razvrstan i odložen. Do sada se događalo da su u kontejnere, koji su bili dostupni svima, otpad odlagali i oni koji ne žive u stambenim zgradama. To sada više neće biti moguće. – istaknuo je gradonačelnik dodajući da su postavljeni spremnici potpuno besplatni za građane.

 Njihovu je izradu i postavljanje financirao Grad Lepoglava i to u iznosu od 17.917,50 eura.

Uz ranije postavljenih 10 spremnika, Grad će spremnike postaviti i kod preostalih stambenih zgrada u Lepoglavi kod kojih još nisu postavljeni, kao i kod stambenih zgrada u Kamenici i Višnjici.

 – Grad Lepoglava u velikoj mjeri pomaže građanima kod odlaganja otpada. Uz nabavku i podjelu kontejnera i kanti za odlaganje otpada svim domaćinstvima, što je za građane također bilo besplatno, postavljanjem spremnika za smještaj kontejnera za otpad dodatno čuvamo naš okoliš i doprinosimo njegovoj ekološkoj zaštiti. – poručio je gradonačelnik Škvarić.