Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrade DVD-a Višnjica

Na svečanosti održanoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Višnjica Stjepan Križanec potpisao je, u nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i gradonačelnika Grada Lepoglave Marijana Škvarića, ugovor o dodijeli bespovratnih 222.679,44 eura za energetsku obnovu zgrade DVD-a Višnjica. Riječ je o sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. koja su DVD-u Višnjica dodijeljena nakon uspješne prijave projekta na poziv Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrada javnog sektora.

Ugovorom je DVD-u Višnjica, koji projekt provodi u suradnji s Gradom Lepoglavom, dodijeljeno navedenih 222.679,44 eura što je dio sredstava potrebnih za realizaciju projekta vrijednog 533.569,58 eura. Preostalih potrebnih 310.890,14 eura osigurat će Grad Lepoglava.

– Dobivanjem bespovratnih sredstava zaključena je jedna od faza projekta energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici koji su Grad Lepoglava i Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica započeli planirati i pripremati prijašnjih godina. Čekali smo otvaranje natječaja na koji ćemo projekt prijaviti i tako ostvariti potporu za njegovu realizaciju. Tu smo fazu uspješno odradili i sada slijedi sljedeća faza odnosno početak radova nakon kojih će vatrogasni dom u Višnjici biti u potpunosti uređen. Tu će obnovu Grad Lepoglava financirati značajnim proračunskim sredstvima koja će uložiti u uređenje društvene infrastrukture i povećanje kvalitete života građana – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Potpisivanju ugovora u Zagrebu nazočili su i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen.