Potpisani ugovori o stipendiranju s 36 studenata s lepoglavskog kraja

Grad Lepoglava već 18 godina omogućuje studentima stipendiranje uz gradsku potporu, a ove godine 36 studenata s lepoglavskog područja koristiti će ovu vrstu potpore. Naime, Grad Lepoglava je temeljem rezultata provedenog javnog natječaja, dodijelio 36 stipendije u iznosu od 93,00 eura  za svih 10 mjesecu u ovoj akademskoj godini. Pravo na stipendije ostvarili su svi studenti koji su se prijavili na natječaj, njih 32 ostvarilo je pravo na stipendiju prema socijalno-ekonomskom kriteriju dok je 4 njih ostvarilo prema uspjehu i postignućima tijekom studiranja.

Studenti su ugovore o stipendiranju s Gradom Lepoglavom potpisali 09. ožujka na prigodnoj svečanosti u prostorijama čitaonice Gradske knjižnice u Lepoglavi, a čestitke su im uputili gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Švarić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić.

-Dodjeljivanje stipendija pokrenuo sam kada sam došao na mjesto gradonačelnika prije 18 godina i u ovih 18 godina omogućili smo lakše studiranje za preko 500 studenata. Razvoj Grada Lepoglave temelji se na mladim i obrazovanim ljudima, a Grad je potpora da im pomogne u tome. Svake godine broj studenata se povećava, što mene kao gradonačelnika izuzetno veseli, a ove godine smo u našem proračunu osigurali više od 50 tisuća eura kako bismo našim studentima omogućili lakše obrazovanje osobito onima koji su ostvarili pravo prema socijalno-ekonomsom statusu, ali i onima koji su ostvarili uspjehe i postignuća kako bismo ih i dalje poticali na izvrsnost  – kazao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić najavljujući i formiranje Savjeta mladih kako bi mogli nadopuniti sadržaje novim programima i idejama, a sve u korist mladih osoba s područja Grada Lepoglave.

Koliko im gradske stipendije znače potvrdili su Brigita Balaško, studentica Fakulteta hrvatskih studija, i  Dominik Varović, student Sveučilišta Sjever, koji su istaknuli da gradsku stipendiju prvenstveno koriste za stanovanje i prehranu te za prijevoz.