Povodom Dana antifašističke borbe odana počast žrtvama fašizma

Odavanjem počasti žrtvama fašizma, u Gradu Lepoglavi je obilježen Dan antifašističke borbe. Gradonačelnik Marijan Škvarić predvodio je gradsko izaslanstvo koje je polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i minutom šutnje na Spomen groblju u Lepoglavi odalo počast palim antifašističkim borcima i žrtvama fašizma.

Uz gradsko izaslanstvo, u kojem su bili članovi Gradskog vijeća Grada Lepoglave, gradskih mjesnih odbora i ustanova, počast su poginulim antifašistima i žrtvama fašizma odali članovi Udruge antifašističkih boraca i Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava.

– Brojnost žrtva fašizma govori da je bilo puno onih koji se nisu mirili sa zlom koje je tada zavladalo. Ono je u konačnici, uz velike žrtve pobijeđeno. Danas se prisjećamo upravo tih žrtava, svih onih koji su stvarali i temelje današnje Hrvatske. Prisjećamo ih se odajući im dužnu počast. – istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Škvarić.

Povodom Dana antifašističke borbe vijenci su položeni i svijeće upaljene u parku Žrtava fašizma te kod spomen obilježja i na grobovima boraca NOB-a u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.