Povodom Dana mrtvih odana počast preminulim građanima Grada Lepoglave

Uz sjećanje na sve preminule građane, povodom blagdana Svih Svetih u Gradu Lepoglavi poseban je počast odana poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama fašizma.
Izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem te članovi Udruge antifašista i antifašističkih boraca iz Lepoglave položili su vijence i upalili svijeće kod spomen obilježja na Spomen groblju u Lepoglavi.

– Ovih dana prisjećamo se svih onih kojih više nema među nama. Prisjećamo se i žrtava fašizma stradalih iza zidina ustaškog logora u Lepoglavi kao i svih antifašista koji su svoje živote dali u borbi protiv tog zla. Njihova se žrtva ne smije zaboraviti – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prigodom odavanja počasti na Spomen groblju u Lepoglavi.

Vijenci su položeni i kod spomen obilježja poginulim antifašistima u Kamenici i Višnjici.
U nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga, članova Gradskog vijeća i mjesnih odbora kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi, uz zvuke mirozova i  molitvu koju je predvodio vlč. Nenad Piskač, položen vijenac i upaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Grada Lepoglave.

– Prisjećajući se ovih dana naših najmilijih s posebnim se pijetetom prisjećamo naših poginulih branitelja koji su svoje živote položili za jedinu nam našu domovinu Hrvatsku. Odajući im počast zahvaljujemo im na svemu što su učinili za nas i buduće generacije – poručio je gradonačelnik Škvarić prilikom polaganja vijenaca i svijeća kod centralnog križa i spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na gradskom groblju u Lepoglavi. Istovremeno, vijenci su položeni i svijeće upaljene kod spomen obilježja i na grobovima poginulih hrvatskih branitelja u Kamenici i Višnjici. Uz predstavnike Grada Lepoglave to su učinili i članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga.
Počast je poginulim hrvatskim braniteljima odana i na njihovim posljednjim počivalištima.