Poziv poljoprivrednim proizvođačima na edukaciju

Poljoprivredna gospodarstva koja koriste intervencije iz Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike 2023. – 2027. pozvana su na obaveznu edukaciju. Riječ je o izobrazbi na čije su se pohađanje, do kraja ove godine, obavezala sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražili plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike. Upravo je završena izobrazba, koja je kao i individualna savjetovanja i demonstracijske aktivnosti koje obavljaju javni i privatni savjetnici za korisnike besplatna, jedan od uvjeta za ostvarenje potpore.

Korisnici mjera pozvani su da na mrežnoj stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede (www.savjetodavna.hr – pod Savjetovanja i tečajevi) prate objave održavanja tečajeva u Varaždinskoj  županiji te se prijave za sudjelovanje na izobrazbi, uživo ili putem webinara.

Također, poljoprivrednim je proizvođačima upućen poziv da provjere u svom Agronet zahtjevu koju eko shemu, IAKS mjeru ili proizvodno vezano plaćanje imaju prijavljeno i da  se prijave za odgovarajuću edukaciju u rujnu.

Poljoprivredni proizvođači s područja Grad Lepoglava mogu to učiniti, kao i dobiti dodatne informacije, pozivom na 0914882971 (Jelena Stipetić) ili 0914882769 (Andreja Vukalović Pofuk).

Nepoštivanje obveza propisanih za korisnike pojedinih intervencija dovodi do primjene administrativnih kazni i umanjenja poticaja od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.