S Međimurskim veleučilištem u Čakovcu potpisan sporazum o suradnji

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić u ime Grada potpisao je s Međimurskim Veleučilištem u Čakovcu sporazum o suradnji na znanstvenom, nastavnom i stručnom području.

Po riječima dekana Međimurskog veleučilišta Igora Klopotana riječ je o suradnji koja će podrazumijevati uključivanje u nacionalne, odnosno međunarodne stručne i znanstveno-istraživačke programe, kao i suradnju u području obrazovanja odraslih.

Potpisnici sporazuma među kojima su uz Grad Lepoglavu i Varaždinska županija te Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina, zajednički bi radili i na unapređenju studentskog standarda, pa sve do organizacije znanstvenih i stručnih skupova, seminara i radionica.

Gradonačelnik Škvarić tom je prilikom istaknuo kako Lepoglava koja je zahvaljujući pavlinima nekad bila kulturno i prosvjetno središte te je upravo ovdje još davne 1656. godine započelo s radom prvo sveučilište u Hrvatskoj, danas ima sve veći broj studenata te je želja da taj broj bude još i veći.

„Podupiremo svaki oblik suradnje koji znači daljnje unapređenje obrazovanja na ovom području i daljnji razvoj gospodarstva. Ovaj sporazum svakako je iskorak u tom smjeru“. – zaključio je gradonačelnik Marijan Škvarić najavivši daljnje aktivnosti i ulaganja u projekte i programe obrazovanja u Gradu Lepoglavi.