Saniraju se štete od posljedica obilnih oborina

Uslijed velikih količina oborina koje su proteklih dana zahvatile područje čitave Hrvatske brojni problemi pojavili su se i na lepoglavskom području. Gotovo u svim gradskim naseljima došlo je do izlijevanja vode iz kanala i potoka koji iako očišćeni i održavani ne mogu primiti toliku količinu vode. Zbog toga su pojedini dijelovi cesta poplavljeni ili pak teško prohodni zbog nanosa blata, šljunka i drugog materijala. 

Velika količina oborina aktivirala je i nekoliko novih klizišta od kojih su dva najkritičnija na području Višnjice i to na dijelu ceste Šoštari -Jurenci te na NC 1-112. Prva procijenjena šteta iznosi preko 260 tisuća eura odnosno preko 2 milijuna kuna.

Sve komunalne službe su na terenu te uz pomoć vatrogasnih snaga saniraju nastale štete. Intenzivno se radi na raščišćavanju prometnica, ispumpavanju vode i gradnji zečjih nasipa na područjima gdje voda može ugroziti stambene objekte obzirom da vremenska prognoza i dalje nije povoljna.

– Nakon sanacije terena pristupit će se zbrajanju nastale štete na prometnicama, objektima te poljoprivrednim površinama. – naveo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je zajedno sa službama čitavo vrijeme na terenu i obilazi kritične točke u gradu.

Molimo građane za strpljenje i dodatan oprez obzirom da nas i dalje očekuju nepredvidive vremenske prilike.