Sastanak s privatnim iznajmljivačima

Protekle je godine na području Grada Lepoglave zabilježeno 1024 turističkih dolazaka i 2287 noćenja. Navedena noćenja ostvarena su kod privatnih iznajmljivača soba te kuća i apartmana za odmor koji su se, na inicijativu Turističke zajednice Grada Lepoglave, okupili na sastanku koji je uz međusobno upoznavanje, bio prigoda za razmjenu mišljenja, iskustva i informacija.

S privatnim su se iznajmljivačima sastali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Lepoglave te njena direktorica Ljubica Dubovečak. Razgovaralo se o potpori koju iznajmljivači mogu očekivati od Turističke zajednice Grada Lepoglave, a najavljene su i konkretne aktivnosti koje će se, s ciljem potpore iznajmljivačima kao i daljnje promocije Grada Lepoglave kao turističke destinacije, provoditi u ovoj godini.

Tako će se nastaviti s postavljanjem informativnih tabli tzv. smeđe signalizacije koja će turiste upućivati prema novootvorenim objektima za boravak i noćenje. Tiskani će biti materijali s informacijama o svim objektima za smještaj na gradskom području dok će u okviru programa “Čipka brend Grada” iznajmljivačima biti podijeljene slike s motivom lepoglavske čipke koje će pomoći u njenoj promociji i upoznavanju turista s ovim vrijednim dijelom lepoglavske baštine koja se nalazi na UNESCO-voj listi nematerijalne baštine čovječanstva.