Sektorska ambulanta u Višnjici radit će i dalje

Sektorska ambulanta u Višnjici radit će i dalje nakon nedavnog odlaska dosadašnjeg liječnika. Zabrinutost da će zbog nedostatka zdravstvenih djelatnika na tržištu cijele Hrvatske u pitanje doći njen daljnji rad iskazali su brojni pacijenti i mještani Višnjici. Navedeno je pitanje, na posljednjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije, aktualizirao i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić

– Suočeni smo s problemom nedostatka liječnika obiteljske medicine. Na žalost, taj problemom utječe i na zdravstvenu skrb naših građana, za koju želimo da je na najvišoj mogućoj razini. Nedavno je tako ambulanta u Višnjici ostala bez svog liječnika na što sam upozorio mjerodavne tražeći rješavanje tog problema. Iz Doma zdravlja Varaždinske županije informirali su me da se intenzivno radi na rješavanju tog problema i da će ambulanta u Višnjici i dalje raditi, trenutno po nešto drugačijem modelu od dosadašnjeg, ali tako da zdravstvena skrb građana neće biti dovedena u pitanje., istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Iz Doma zdravlja Varaždinske županije poručili su da se kontinuirano obnavljaju natječaji za zapošljavanje doktora medicine na neodređeno vrijeme i da je, unatoč nedostatku liječnika na tržištu rada, zaposleno sveukupno 18 zdravstvenih djelatnika na upražnjenim radnim mjestima. Na nedostatak liječnika na području Varaždinske županije, poručuju iz županijskog Doma zdravlja, utjecao je odlazak mladih liječnika na specijalistička usavršavanja kao i rastući broj rodiljnih dopusta. No, najavili su da se tijekom godine očekuje povratak pet liječnika sa specijalizacije što će, kao i planiran povratak još pet liječnika sljedeće godine, riješiti problem nedostataka liječnika u pojedinim ordinacijama.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek ističe da se svakodnevno ulažu veliki napori da pacijenti imaju neprekidnu i kontinuiranu zdravstvenu zaštitu u svim ordinacijama u sastavu Doma zdravlja te da bez obzira na nedostatak liječnika, Dom zdravlja neće uskratiti pružati zdravstvenu zaštitu svim pacijentima u svim ordinacijama Doma zdravlja Varaždinske županije. Pri tom je od pacijenata zatražio razumijevanje i strpljenje. Što se ambulante u Višnjici tiče, na liječničke preglede pacijenti trenutno mogu dolaziti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati.