Seoski turizam Držaić

U lijepoj udolini podno Ravne Gore, u Žarovnici, nalazi se Ugostiteljsko seljačko gospodarstvo u vlasništvu Marice i Tome Držaić. Objekt gospodarstva raspolaže izuzetno lijepo uređenim prostorom za 50 osoba, terasom za 30 i dvorištem sa 50 mjesta. Tradicija ugostteljskog objekta datira od 1973. godine sve do 2002. godine kada je transformiran u Ugostiteljsko seljačko gospodarstvo. Prijazni domaćini dočekati će Vas sa domaćom rakijom, biljnim likerima, vinom i domaćim specijalitetima po tradicionalnim recepturama zagorskog kraja, pripremanih od posebno biranih domaćih namirnica. Ugodni ambijenti objekta naročito su pogodni za poslovne ručkove i večere, rođendanske i druge proslave uz prethodni dogovor sa domaćinima. Domaćini omogućuju, uz prethodni dogovor, i izlet u vlastitu klijet u Zalužje na samoj granici sa Slovenijom uz kušanje domaćih vina te konzumiranje svih specijaliteta iz bogate gastronomske ponude.

Ugostiteljska ponuda

Od posebno biranih domaćih namirnica ugostiteljski objekt nudi široku lepezu domaćih specijaliteta i tradicionalnih jela po narudžbi. Izdvajamo: meso iz banjice, kobasice, suhe jezike, tlačenicu, sir, kotlovinu, puricu s mlincima, gulaše, sve garantirano od domaćih prirodnih namirnica.

Posebno se ističu zagorski štrukli te gibanica – bučnica iz krušne peći, priređenh po recepturama baka i prabaka, a to su i neizostavni dizani sirni štrukli te niz drugih poslastica. U krušnoj peći peče se više vrsta domaćeg kruha od biranih vrsta brašna, a specijalitet je kruh od pšeničnog brašna mljevenog u žrvima na starinski način. Uz gastronomsku ponudu objekt nudi domaću rakiju, biljne likere vlastite proizvodnje, domaće vino i ostala standardna alkoholna pića.

Uz najavu i dogovor mogu se naručivati prema želji i druge vrste jela i slastica koje ćemo s pažnjom prirediti samo za Vas.

Dobrodošli!

Kontakt podaci
Ugostiteljsko seljačko gospodarstvo Držaić
Žarovnica 27, Lepoglava 42250
Kontakt osoba: Marica i Tomo Držaić
Telefon/fax: (0)42 701 199
Mobitel: 098 943 0101
E-mail: silvestar.drzaic@vz.t-com.hr, silvekd@gmail.com