Sjećanje na vukovarske heroje

U Kamenici je 26. kolovoza, povodom odigravanja Malonogometnog turnira sjećanja na poginule vukovarske branitelje, odana počast poginulim braniteljima Vukovara iz kameničke župe – Tomi Jamboru, Josipu Kapustiću i Stjepanu Vusiću, u čiji se spomen turnir održava. Počast su im kod spomen obilježja u Kamenici, a potom i kod njihovih posljednjih počivališta na kameničkom groblju, odali članovi obitelji, suborci te izaslanici ministra branitelja i potpredsjednika Vlade Tome Medveda i zapovjednika PP Ivanec, članovi braniteljskih udruga s područja Varaždinske županije, među kojima i Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, te izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem.

Tijekom svečanosti otvaranja turnira, koji se ove godine odigrao u Jerovcu, gradonačelnik Škvarić, koji je ujedno bio i izaslanik župana Varaždinske županije, u svom je obraćanju nazočnima istaknuo važnost čuvanja spomena na trojicu vukovarskih heroja koji su svojom žrtvom zadužili Hrvatsku.

Komemorativni skup kao i malonogometni turnir održani su prigodom obilježavanja blagdana svetog Bartola apostola, zaštitnika župe Kamenica te 32. obljetnice početka otvorene agresije na Vukovar, a u sjećanje na trojicu poginulih pripadnika Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždinske – Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića, koji su svoje živote položili u obrani Vukovara.

Memorijal su organizirali HVIDR-a Ivanec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Lepoglave i Grada Ivanca.