Školski vrt OŠ Ivana Rangera iz Kamenice najljepši u Hrvatskoj

Vrijedna titula školskom vrtu kameničke Osnovne škole dodijeljena je u okviru akcije ekološko-obrazovnog projekta „Najljepši školski vrtovi“ u konkurenciji 100 školskih vrtova iz cijele Hrvatske. Zlatnu povelju HRT-a za najljepši školski vrt u Hrvatskoj te nagradu od 2.000 eura uručena je ravnateljici dr. sc. Mirjani Posavec na završnoj svečanosti projekta.

– Škola je od samih početaka njegovala svoj okoliš koji je godinama oplemenjen raznovrsnim izborom trajnica i cvjetnica, ukrasnih stabala i grmova. Uređena je i šetnica do škole. Nama je to veliko priznanje za sav trud i napor koji ulažemo da nam svima bude ugodnije i ljepše radno okruženje. U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive, rekla je dr. sc. Posavec podsjetivši da je školski vrt OŠ Ivana Rangera iz Kamenice i 2003. godine bio proglašen najljepšim u Hrvatskoj.

Svečanosti uručenja nagrada u Zagrebu nazočili su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić. Gradonačelnik je istaknuo kako se na području Grada Lepoglave velika briga vodi o zaštiti okoliša kojeg građani uređuju s puno ljubavi i pažnje.

Projekt „Najljepši školski vrtovi“ provode HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnim donatorima. Njime se promiče organska poljoprivreda, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima.