Skupština KUD-a Lepoglavski pušlek

– Iako je iza nas razdoblje dijelom obilježeno epidemiološkim ograničenjima koja su otežavala provedbu planiranih programa, KUD Lepoglavski pušlek je u proteklom jednogodišnjem razdoblju odradio čak 36 aktivnosti. , istaknula je predsjednica KUD-a Lepoglavski pušlek Štefica Bizek na Skupštini KUD-a održanoj 24. veljače u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi. Uz brojne nastupe odrađene na “domaćem terenu” i gostovanjima na području Varaždinske županije i izvan njenih granica, Pušleki su odradili brojne aktivnosti na zaštiti izvornosti mlinčanog kolača, autohtonog jela lepoglavskog kraja. Također, sudjelovali su u pripremi prve lepoglavske kuharice koja je svjetlo dana ugledala krajem 2022. godine. Na sve to podsjetila je predsjednica KUD-a Lepoglavski pušlek kojoj je na Skupštini, koja je ujedno bila izborna, ukazano povjerenje da i u narednom razdoblju vodi Pušleke. Za tajnicu je izabrana Mirjana Kos, a blagajnicu Verica Hrandek. Uz njih tri, u Izvršni su odbor birane Štefanija Kuća, Barica Breški i Ružica Dubovečak. Na čelu Nadzornog odbora bit će Ivan Dubovečak, a članice Mirjana Zbodulja i Nadica Šoštarek.

– Čestitam vam na svim provedenim aktivnostima, posebice na prezentaciji mlinčanog kolača. Svojim ste primjerom potaknuli i druge udruge iz okolice da krenu s očuvanjem i predstavljanjem tradicijskih jela., poručio je članovima KUD-a Lepoglavski pušlek predsjednik Zajednice kulturnoumjetničkih udruga Varaždinske županije Zlatko Peharada.

– U današnje vrijeme svima nam je potrebna vedrina kojom je ispunjen svaki vaš nastup., istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić dodajući da je KUD Lepoglavski pušlek udruga koja sudjeluje na gotovo svim manifestacijama na području Grada Lepoglave i koja uvijek kada je to potrebno, s puno uspjeha, predstavlja bogatu baštinu lepoglavskog kraja. Istaknula je to i direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak uz zahvalu Pušlekima što to čini s puno ljubavi prema svom kraju.