Skupština Udruge Kesten

Članovi Udruge privatnih šumovlasnika Kesten okupili su se 3. ožujka na redovitoj godišnjoj Skupštini održanoj u Žarovnici.

– Od 2008. godine, kada počinje rješavanje problema nedostatka i neuređenosti šumskih prometnica, do 2022. godine uređeno je, na području koje svojim djelovanjem pokriva Udruga Kesten, ukupno 30.400 metara šumskih prometnica. Za to je Udruga privukla investicija u vrijednosti od 6.100.000 kuna. Riječ je o sredstvima prikupljenima kroz naknade za općekorisne funkcije šuma., istaknuo je Tomo Rešetar, predsjednik Udruge podnoseći izvješće o radu u 2022. godini u kojoj su članovi Udruge, između ostalog, sudjelovali na raznim radionicama, edukacijama i stručnim putovanjima.

Udruga privatnih šumovlasnika Kesten jedna je od najboljih udruga privatnih šumovlasnika na području Hrvatske što su i ovom prigodom istaknuli gosti Skupštine. Potvrda kvalitetnog rada stigla je Udruzi i u 2022. godini. Naime, Grad Lepoglava, kojem se na potpori koju joj kontinuirano pruža zahvalio predsjednik Rešetar, dodijelio je Udruzi plaketu za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave. Članovi Skupštine tijekom sjednice su informirani o inicijativi osnivanja parka prirode na području kojim bi bile obuhvaćene i njihove privatne šume. Poručili su da se ne protive osnivanju parka prirode, ali ne žele da se unutar njegovih granica nalaze šume u njihovo vlasništvu. O tome će se, istaknuto je, službeno očitovati tijekom najavljenih rasprava o osnivanju parka prirode.