Svjetski dan knjige i Dan hrvatske knjige

U Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca u Lepoglavi prigodnim su programom, u koju su bili uključeni oni najmlađi, obilježeni Svjetski dan knjige i Dan hrvatske knjige. 40-ak mališana iz Dječjeg vrtića Lepoglava pažljivo je i sa zanimanjem slušalo priču o Lepoglavi autorice Danijele Pavlek. Priča je predložak slikovnice za koju je ilustracije izradila bugarska umjetnica s varaždinskom adresom Petie Zasheve. Riječ je o umjetnici koja je inspirirana lepoglavskom baštinom već radila projekte vezane za njenu promociju.

Okupljeni mališani, nakon što su poslušali priču i pogledali prateći animirani video, pomogli su bugarskoj umjetnici obojati likove iz slikovnice.

– Djeco, uživajte u pričama, posebice u pričama o našoj prelijepoj Lepoglavi. Hvala svima koji na ovako lijep način predstavljaju i promoviraju našu Lepoglavu i njenu bogatu baštinu., poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave  Marijan Škvarić koji je s mališanima iz Dječjeg vrtića Lepoglava obilježio Svjetski dan knjige i Dan hrvatske knjige.