Svjetski dan prve pomoći obilježen u Lepoglavi

U Lepoglavi je 9. rujna, edukacijskim predavanjem, obilježen Svjetski dan prve pomoći. Riječ je o jednoj od niza aktivnosti kojima je društvo Hrvatskog Crvenog križa, s ciljem popularizacije prve pomoći i ukazivanja na važnost pravodobne i na pravilan način pružene prve pomoći, obilježilo navedeni dan. Naglasila je to i ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček na samom početku predavanja čije je sudionike pozdravio i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić koji je tom prigodom istaknuo važnost kontinuirane edukacije u pružanju prve pomoći, ali i odličnu suradnju Grada Lepoglave s Hrvatskim crvenim križom na ovakvim, ali i brojnim drugim aktivnostima čiji je rezultat kontinuirano vođenje brige i pružanja pomoći građanima u potrebi.

Kako pružiti prvu pomoć, okupljene je tijekom predavanja educirala dr. Nives Bubnjar. Uz teoretski, edukacija je imala i praktični dio u okviru kojeg su građani učili pružati pomoć unesrećenoj osobi.

Inače, Svjetski dan Prve pomoći ove je godine održan pod sloganom „Prva pomoć u digitalnom svijetu” čime se istaknula mogućnost korištenja aplikacija sa znanjima i vještinama prve pomoći na mobilnim telefonima i osobnim računalima.