Tradicija je nastavljena: Na Ravnoj gori održano misno slavlje u povodu blagdana Bogojavljenja

Vjernici kao i izletnici te planinari iz Varaždinske županije i pograničnih slovenskih naselja i ove su godine, unatoč lošem vremenu, nastavili dugogodišnju tradiciju i uputili se na pohod na Ravnu goru.

Riječ je o pohodu koji zajednički organiziraju Grad Lepoglava i Općina Bednja,  a odredište hodočasnika bila je kapelica Sveta tri kralja, prastaro barokno zdanje koje je 1619. godine dao sagraditi grof Ivan II. Drašković iz obližnjeg Trakošćana, a u kojem se tradicionalno održavaju vjerska slavlja povodom blagdana Sveta tri kralja.

Među brojnim hodočasnicima bili su i varaždinski župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić te načelnik Bednje Damir Poljak.

Lepoglavski gradonačelnik  je naglasio važnost tradicije, ali i druženja te podsjetio da Općina Bednja i Grad Lepoglava izletnike koji se okupljaju na Ravnoj gori tradicionalno časte dvaput na godinu.

– Prvi se put u godini okupimo na blagdan Sveta tri kralja, a nakon toga i na Uskrsni ponedjeljak, kada se u kapeli također održava misno slavlje. Lijepo je vidjeti drage ljude, družiti se u prirodi, jedino se nadam da ćemo na Uskrsni ponedjeljak ipak imati ljepše vrijeme te da će nas biti još više, kako bi zajedno uživali u planinskom zraku, ali i kuhanom grahu kojim uvijek počastimo sve hodočasnike – rekao je Škvarić.