U asfaltnoj bazi u Lepoglavi postavljen sustav za smanjenje mirisa bitumenskih para

Tvrtka Colas Hrvatska predstavila je 21. rujna sustav za smanjenje mirisa bitumenskih para postavljen u asfaltnoj bazi u Lepoglavi. Riječ je o sustavu koji zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, kod koje se obrada bitumenskih para provodi ventilacijom bitumenskih spremnika i filtriranjem uz pomoć aktivnog ugljena, efikasno apsorbira neugodne mirise u okolišu.

Od 70-ak asfaltnih baza u regiji ovo je prva asfaltna baza u kojoj je postavljen ovakav sustav za smanjenje mirisa bitumenskih para. Tako tvrtka Colas postavlja nadstandard u proizvodnji asfaltnih mješavina. Postavljanje ovog sustava uklapa se u vrijednosti na kojima Colas kao korporacija funkcionira. Te vrijednosti su brižnost, zajedništvo i odvažnost. Kad govorimo o brižnosti, govorimo o brizi za sustav poslovanja te brizi o zaposlenicima, lokalnoj zajednici, lokalnoj i regionalnoj samoupravi te našim klijentima. Zajedništvo se očituje kroz suradnju, a upravo je postavljanje ovog sustava u asfaltnoj bazi u Lepoglavi plod suradnje s Gradom Lepoglavom. Istaknuo bih angažman gradonačelnika Marijana Škvarića i zajedničko traženje rješenja za smanjenje utjecaja neugodnih mirisa bitumenskih para. O našoj pak odvažnosti govori naša inovativnost i korištenje novih tehnologija poput ove koja je primjer kako se traže rješenja za suživot u zajednici. Zahvaljujem i Varaždinskoj županiji na tome što postavljaju visoke ciljeve u zaštiti okoliša, ali uz to nude i rješenja te suradnju –  poručio je Siniša Košćak, predsjednik uprave tvrtke Colas Hrvatska istaknuvši pri tome da je tijekom 25 godina rada, koliko asfaltna baza u Lepoglavi slavi ove godine, Grad Lepoglava bio odličan, susretljiv i strpljiv domaćin.

Uvažavajući i potičući sve aspekte razvoja našeg Grada, pa tako i gospodarski, vodimo brigu da sve aktivnosti, djelatnosti i ulaganja budu u skladu s mjerama zaštite okoliša. Želimo da naša priroda odnosno prostor našeg grada bude sačuvan za buduće generacije. U tvrtki Colas pronašli smo partnera koji uvažava te naše zahtjeve. Ova će investicija doprinijeti zaštiti našeg okoliša – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom predstavljanja sustava za smanjenje mirisa bitumenskih para u asfaltnoj bazi u Lepoglavi.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec pohvalila je što Colas Hrvatska, uz razvoj poslovanja, vodi brigu i o kvaliteti života u lokalnoj zajednici u kojoj posluje. Ovo ulaganje je u skladu s Europskim zelenim planom, kao i u skladu s Planom razvoja Varaždinske županije do 2027. godine, u kojem je jedan od ciljeva da budemo zelena i održiva regija. Gospodarstvo Varaždinske županije je treće po snazi u Hrvatskoj, izvozno je orijentirano, a ponosni smo na to što kontinuirano ulažu u nove tehnologije i  podizanje standarda. Drago nam je što Colas Hrvatska ovdje u Lepoglavi, u Varaždinskoj županiji, gdje im je sjedište, uvodi najnoviju tehnologiju. Društveno odgovorno poslovanje, održivost i briga o okolišu danas su postali prioriteti, na kojima se temelji konkurentnost gospodarstva i društva. Stoga još jednom pohvale na ovom ulaganju – rekla je zamjenica Silvija Zagorec.