U Višnjici otvorena manifestacija „Dani sporta, zabave i kulture”

U Višnjici je 4. kolovoza otvorena trodnevna manifestacija „Dani sporta, zabave i kulture” u okviru koje se održava memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Stjepana Križanca iz Višnjice. U ime Grada Lepoglave, glavnog pokrovitelja, manifestaciju je otvorio gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši pri tom da se žrtva branitelja, njihova snaga i hrabrost ne smiju zaboraviti jer je zahvaljujući njima, koji su u najtežim trenucima stali na branik domovine, Hrvatska danas cjelovita i slobodna. 

Okupljenim članovima obitelji Stjepana Križanca, građanima, članovima višnjičkih i braniteljskih udruga obratio se i predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Robert Dukarić. Istaknuo je da će Gradsko vijeće i nadalje podupirati ovakva događanja kojima se čuva spomen na poginule hrvatske branitelje.

Mirko Bočkaj iz Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma zahvalio je što Višnjica ne zaboravlja svog sumještana i njihova suborca Stjepana Križanca u čiji se spomen već 28 godina za redom održava memorijalni malonogometni turnir. Da je riječ o jednom od najdugovječnijih turnira koji se igra u spomen na one koji su svoje živote utkali u temelj slobodne Hrvatske istaknuo je Mario Galinec, predsjednik Udruge za sport i rekreaciju „Sport za sve” Višnjica koja je, uz potporu ostalih višnjičkih udruga, sponzora i Grada Lepoglave, kao glavnog pokrovitelja, po 28. puta organizirala ovaj turnir.

Počast Stjepanu Križancu je nakon otvorenja manifestacije odana kod njegova spomen obilježja na višnjičkom groblju.

Uz memorijalni malonogometni turnir, tijekom trajanja manifestacije Dani sporta, zabave i kulture, od 4. do 6. kolovoza u Višnjici će se, uz zabavni program pod šatorom, održati susreti ljubitelja Tomos motora, dječje igre, turnir u košarkaškom haklu i nogometni veteranski turnir.