Učenici svih područnih odjela varaždinske Glazbene škole u lepoglavskom parku pokazali svoje glazbeno umijeće

Lijep ambijent lepoglavskog parka u četvrtak je bio pozornica učenicima Glazbene škole u Varaždinu, polaznicima područnih odjela u Lepoglavi, Ivancu, Varaždinskim Toplicama i Cestici. Na atraktivnom koncertu učenici su pokazali svoje vještine u sviranju klarineta, trube, roga, harmonike, klavira i gitare, a ujedno je to bila prilika da učenici svih područnih odjela zapjevaju u istom zboru.

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić izrazio je zadovoljstvo što je Lepoglava imala priliku biti centar kulturnog događanja u Varaždinskoj županiji i što su se u Lepoglavi okupili svi područni odjeli osnovne Glazbene škole s desecima mladih glazbenih talenata i entuzijasta.

– U Lepoglavi njegujemo taj brend da smo grad kulture, grad baštine. Ipak smo na UNESCO-voj listi i u svakom trenutku ćemo dati mogućnosti i poticaje da mladi izraze svoju kreativnost. Drago mi je što sam ovih dana također, kao gradonačelnik, nagradio mnoge izvrsne učenike u svim segmentima, ali jako puno ih ima i u glazbi, a to govori o dugogodišnjim tradicijama naše limene glazbe i o tome da su iz Lepoglave potekli mnogi profesori koji su popunjavali mnoge orkestre – rekao je Škvarić.

Dodao je da dodatno podupire odluku Grada Lepoglave o sufinanciranju pohađanja osnovne glazbene škole za glazbenike koji se odluče za sviranje puhaćih instrumenata i udaraljki.

– To je još jedan dodatni način da podupremo mlade talente, a vrata Grada Lepoglave za takav izričaj uvijek su im otvorena – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Za razliku od dosadašnjih godina kada su područni odjeli nastupali pojedinačno po svojim gradovima i općinama, ovaj put se javila ideja da se spoje sva četiri područna odjela, rekao je magistar muzike Nikola Zver.

– Dobili smo ideju da mi to sve spojimo i da napravimo u ovom prekrasnom ambijentu u gradskom parku. Razgovarali smo s gradonačelnikom koji je odmah dao podršku i sve smo riješili vrlo brzo. Ovo je prvi puta da je tu tako, ali nadamo se da će postati tradicija jer zadovoljava sve uvjete – kazao je Zver.

Organizatori ove glazbene večeri su Glazbena škola i područni odjeli uz potporu Turističke zajednice grada Lepoglave, Grada Lepoglave i TKIC-a.