Udruge Limena glazba Lepoglava održala izvještajnu skupštinu, u protekloj godini nizali domaće i inozemne nastupe

Udruga Limena glazba Lepoglava u petak je u prostorijama TKIC-a održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, na kojoj je posebno istaknuto zadovoljstvo radom udruge u proteklih godinu dana.

Nakon uvodnih pozdrava te podnošenja izvješća o radu i financijskog izvješća, na skupštini je predstavljen rad Udruge u posljednjih godinu dana koji je bio ispunjen aktivnostima.

Udruga je imala niz domaćih nastupa u 2023. godini, među njima i onaj na Međunarodnom čipkarskom festivalu, Božićnom koncertu, Adventu u Lepoglavi kao i obilježavanju Dana grada Lepoglave. Dodajmo i da je organiziran i Godišnji koncert sa još nekoliko ansambala, a Udruga je bila i prošlogodišnji domaćin Županijskog susreta Puhačkih orkestara, uz još četiri orkestra, čime se nastavila dobra suradnja i promocija glazbe u cjelini.

Osim domaćih nastupa, u sklopu provođena EU projekata, Udruga je imala prilike nastupati na festivalima Puhačkih orkestara u Mađarskoj, u gradu Kiskunhalas, i u Sloveniji u gradu Ormožu.

Izvještajnu skupštinu vodio je predsjednik Udruge te lepoglavski gradonačelnik, Marijan Škvarić, koji je istaknuo kako će Udruga u 2024. godini nastaviti u istom radnom tonu.

– Nastavljamo sa realizacijom projekata i ove godine. Cilj nam je razvijanje glazbene kulture vodeći se principima amaterizma, te izvođenje i slušanje glazbenih ostvarenja znamenitih domaćih i stranih skladatelja. Udruga aktivno sudjeluje u svim manifestacijama koje organizira Grad Lepoglava, gradska Turistička zajednica i ostale udruge. Upravo zahvaljujući aktivnom radu Udruge i njezinih članova, protekle godine dobili smo pojačanje u vidu četiri nove mlade članice koje će bitno doprinijeti pomlađivanju orkestra i stvoriti nove glazbene potencijale – poručio je Škvarić te dodao kako se posebno zahvaljuju Gradu Lepoglavi i Varaždinskoj županiji.

-Udruga njeguje odličnu suradnju sa Gradom koji pruža financijsku podršku orkestru, dok se Udruga uključuje u sve gradske aktivnosti, što mogu potvrditi i kao gradonačelnik. Ujedno se zahvaljujemo i Varaždinskoj županiji koja je prepoznala rad Udruge. Inače, Udruga djeluje već dugih 68 godina, trenutno imamo 36 članova i svi smo željni nastaviti i dalje djelovati unutar Udruge i promovirati glazbenu kulturu – poručio je Škvarić.