Uskoro kreću radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su danas gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić te u ime izvođača radova Hrvoje Lonjak, direktor tvrtke Divi Construction.

Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a  čitav prostor ispred objekta opločit će se novim opločnicima.

Ukupna vrijednost radova iznosi 135.900,94 eura, a predviđeni rok završetka je četiri mjeseca.

Prema najavama gradonačelnika Marijana Škvarića ovo nije jedino ulaganje u prostor novog gradskog groblja.

U tijeku je izrada projekta izgradnje zida za urne na prostoru iza grobne kuće, a u planu je i skora obnova prostora oko spomen križa. Time bi se u potpunosti kroz dvije godine obnovio prostor novog groblja.

Paralelno s tim investicijama, radit će se i na realizaciji projekta izgradnje parkirališta kod starog groblja te uređenja Memorijalnog groblja Lepoglava.

Procijenjena vrijednost svih investicija iznosi preko 650 tisuća eura, a nakon što se one realiziraju Lepoglava će dobiti reprezentativno uređen prostor posljednjeg počivališta.  

„U Gradu Lepoglavi brinemo za sve potrebe naših sugrađana što potvrđuju i ove investicije koje možda i nisu toliko atraktivne kao ulaganja u neke druge projekte, no itekako su važne za naše građane i za komunalni razvoj i ukupni izgled grada.“ -zaključio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.