Uskoro natječaj za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima

Središnji državni ured za demografiju i mlade u sklopu svog Pilot projekta koji je uvršten u Nacionalni program za mlade od 2023. do 2025., dodijelio je Gradu Lepoglavi 19.440,00 eura bespovratnih sredstava za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini.

Sredstva će se dodjeljivati na temelju Javnog poziva za dostavu prijava za su sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima koji će Grad Lepoglava uskoro raspisati.

Financijska potpora po korisniku iznosit će za mladu obitelj s djecom 180,00 eura mjesečno, a za mladu osobu i mladu obitelj bez djece 120,00 eura mjesečno. Prihvatljivo razdoblje za sufinanciranje troškova stanovanja je razdoblje od 01. siječnja 2023. godine do 31. prosinca 2023. godine.

Ova će financijska potpora uvelike pomoći mladima i mladim obiteljima u financiranju njihovih svakodnevnih potreba, u poboljšanju njihove životne egzistencije, pomoć pri ostvarivanju osnovnih preduvjeta za kvalitetan život te  povećati standard socijalne skrbi.

Također, cilj ove mjere je i poticane ostanka mladih na području Grada Lepoglave, ali i doseljavanja mladih u Lepoglavu što je od velike važnosti obzirom na pad stanovništva od 16% u odnosu na popis iz 2011. godine.

Mjera će također potaknuti vlasnike napušteni stanova i obiteljskih kuća na iznajmljivanje, ali prije svega ojačati standard života mladih.