Uskoro zabavno turistička manifestacija Lepoglavski dani

Ovogodišnje, 13. po redu izdanje zabavno-turističke manifestacije „Lepoglavski dani“ održat će se 8. i 9. srpnja, a  posjetiteljima će ponuditi sadržajno bogat i raznovrstan program koji će se odvijati u gradskom parku pored Doma kulture.

Program prvog dana manifestacije, u subotu 8. rujna, počinje u 16 sati i to izložbom gljiva te sajmom na kojem će se predstaviti domaći izlagači, a održat će se i natjecanje u pripravi kotlovine „Pri klijeti”. U gradskom će se parku moći zaigrati šah na otvorenom dok će u isto vrijeme u Domu kulture početi i turnir u šahu. Od 20 sati, na pozornici u parku, na rasporedu je koncert grupe Vizija band.

Dio programa posvećen je i najmlađima. Održat će se niz edukativnih radionica i igraonica u sklopu programskog sadržaja „Budimo kreativni”. U subotu, 8. rujna od 16 sati održat će se edukativna radionica izrade dinosaura i aerodinamike „Tinker Labs”. Istog je dana, u 18 sati, na rasporedu edukativna radionica izrade igračaka od drva „Kao prvo zagonetno drvo”, a od 19 sati radionica i igraonica hula hoopa.

Program drugog dana manifestacije, u nedjelju 9. srpnja, također počinje u 16 sati sajmom domaćih izlagača i startom biciklijade „Svi na bic, do zdravlja mic po mic”. U 16 sati počet će i dječji program „Budimo kreativni”. Počet će zabavnom avanturom za djecu „Zip line”, a od 17 sati na rasporedu su zabavne radionice „Igrajte se s nama” Dječjeg vrtića Lepoglava. Od 18 sati u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Domu kulture održat će se radionica slikanja na platnu za odrasle „Hommage Fridi”. Od 19 sati na rasporedu su nastupi KUD-a Lepoglavski pušlek i Udruge žena „Cvijet” Šemovec, a u 20 sati počinje koncert grupe Ex Zodiac band.

Nedjeljni program ponudit će i mogućnost upoznavanja s radom lepoglavskih vatrogasaca koji organiziraju Dane otvorenih vrata DVD-a Lepoglava s razgledavanjem vatrogasne opreme i vozila u kojima će se zainteresirani moći besplatno voziti.

Organizatori Lepoglavskih dana su Turistička zajednica Grada Lepoglave i Turističko kulturno informativni centar, a glavni pokrovitelj je Grad Lepoglava.